Juicy Dune IJsselmuiden en Sascha Bornkamp

Mijn kamer zit in mij. Jij zit in mijn kamer. Ik zit in jouw wang. Dus jij zit in mij in jou. Is dat het dan, wat je bedoelt?

1: hoe volg jij je lijn?

2: mijn lijn volgt mij

1: hoe weet je dan waar je naartoe gaat?

2: vooruit

1: welke richting?

2: ik mors alle kanten op

1: dus de ene keer ben je daar en de andere keer ben je… daar?

2: ongeveer

1: en er zit geen lijn in?

2: er komt een lijn uit

1: hoe weet ik dan dat je niet verdwijnt?
dat jij dezelfde blijft?

stilte

2: we spreken een trefpunt af

1: het midden
de middenlijn

2: het kruispunt

1: aan het raam

De taal als wereld, de taal als lichaam, als wens, als trefpunt. Een verhaal ín de taal. Vanuit een fascinatie voor het onbenoembare schreven Juicy Dune IJsselmuiden en Sascha Bornkamp een tekst óver woorden. Over het web van regels, punten, vragen, stegen, sluiproutes, kelders, spiegels en schaduwen waarmee je jezelf verstaanbaar maakt. Valt aan die chaos te ontsnappen? Wat gebeurt er als je de grenzen van betekenis terug opengooit? Vindt er een ontmoeting plaats? Kom ik jou ergens tegen?

 

In + creëren Juicy en Sascha een magische wereld, als een schoon tafelblad waarop ieder object, iedere gedachte opnieuw betekenis krijgt. Een wereld waarin wangen geheimen bewaren en één plus één drie zou kunnen zijn. Een wereld waarin twee mensen elkaar misschien wel écht aan kunnen raken.

 

+ is een theatervoorstelling aan tafel. Een laat cafégesprek, een gefluisterd overleg, de ontbijttafel van twee geliefden. + is een poging tot verbinden, is een zoektocht naar samenhang. + is spreken + tellen + handen + monden. Een tekening op tafel. + is jezelf delen met elkaar. + één + twee is +.

Juicy Dune IJsselmuiden (master Woordkunst) maakte in 2014 als kernlid van Toneelgroep Diana de voorstelling Het meisje zonder handen (Arenbergschouwburg, Klokhuis). In 2017 maakte en speelde ze de voorstelling Deze Grote Tomatenoorlog (De Warande, Zuidpool), waarvoor zij samen met Charlotte Van den Broeck de tekst schrijft en waarin Juicy de vrouwenrol vertolkt. Haar podcast Bloot en Blij (2017) werd genomineerd voor de NTR-Radioprijs.

 

Sascha Bornkamp (master Kleinkunst) liep stage in Metaman (Orkater/Goldmund), speelde in 2017 in Feelings (RITCS, KVS). Ze maakte o.a. S.A.B.B.A.D. (HetPaleis), Echo (HetPaleis, Arenberg, Fakkeltheater) en Odessa (Arenberg, i.s.m. Linguapolis, CERA). Met haar band Teletext maakte ze muziekvoorstellingen Nobuya (Arenberg, Casino Sint-Niklaas, Brakke Grond) en Voor de verandering (residentie DEStudio, Overlast, Arenberg, ITS Festival).

 

Juicy en Sascha leerden elkaar tijdens hun studies kennen aan het Conservatorium van Antwerpen. Ze werkten voor het eerst samen in het interdisciplinair theaterproject De Collectie speelt De Connectie, dat in 2017 in De Nwe Tijd en Campo speelde. Tijdens dit project vonden ze elkaar in hun fascinatie voor het onbenoembare.

+ van en met Sascha Bornkamp en Juicy Dune IJsselmuiden + begeleid door Karel Tuytschaever + dankjewel Compagnie De Koe, TG Stan, De Rataplan, Koninklijk Conservatorium Antwerpen, Bart Moeyaert, Rebekka de Wit, Esther Severi, Hugo Moens
 

 

+ speelt 25 augustus Shortwood Wetteren, 10 / 11 / 15 / 16 september Fringe Amsterdam, 16 september Warande Turnhout, 22 september Straf Gent, 29 / 30 september InBeeld Antwerpen

sponsorlogo_District-Antwerpen_1500x1500
Logo.jpg